Lupaan parhaani mukaan rakastaa..

posted in: Ajankohtaista | 0

Sarka-Versojen Partiokirkko kokosi Seinäjoen Vapaakirkolle 21.2.2016 reilusti yli 100 partiotyön ystävää. Paikalla olivat kaikki lippukuntamme jäsenet pienimmästä suurimpaan sekä heidän perheitään ja muita seurakuntalaisia. Tilaisuuden juonsi partiokonkari Urho Korpaeus ja tervetulosanat lausui lippukunnanjohtaja Liisa Korpaeus. Tunnelma kirkossa oli lämmin ja partiomainen. Kirkon alttari oli somistettu metsäretken teemalla kuusin ja koivupöllein, minkä lisäksi tunnelmaa oli luomassa kolmijalkaan ripustettu myrskylyhty. Niin kutsuvan näköinen alttari oli, että aivan teki mieli lähteä yöretkelle metsän siimekseen siltä seisomalta!

Jokainen Sarka-Verso antoi kirkossa partiolupauksensa ensimmäistä kertaa elämässään tai uudisti jo aiemmin annetun lupauksen. Oli juhlallista luvata yhteen ääneen: ”Lupaan parhaani mukaan rakastaa Jumalaani, omaa maatani ja maailmaa, toteuttaa partioihanteita ja olla avuksi toisille”. Partioihanteisiin on kiteytetty menneiden aikojen ritareiden laki ja partion ajattomat arvot, jotka ovat hyvin yhteensopivat Raamatun meille antamien elämänohjeiden kanssa.

Partiokirkon ohjelmassa oli myös useita musiikkiesityksiä: Meimin kaunis pianokappale, Sinin ja Saran upea saksofoniduetto sekä Ellan trumpettifanfaari partiolupauksen kruununa. Sarka-Versojen retkilaulun aikana Lassi puettiin retkivarusteisiin. Juhlassa koettiin myös huivin vaihto -seremonia, kun kaksi muualta päin lippukuntaamme tullutta vanhaa partiolaista liittyi joukkoomme. Ai, että meillä oli mukavaa yhdessä! Ja varmasti tulee olemaan jatkossakin.

Juhlan päätteeksi Seinäjoen Vapaaseurakunnan lapsityöntekijä Terhi Pernaa johdatti meidät Raamatun kertomusten äärelle. Partiolaisten tunnuksen ”Ole valmis” innoittamana Terhi vei meitä Raamatun henkilöiden matkassa seuraamaan, mitä valmiina oleminen tarkoittaa, kun Jumala kutsuu. Saimme kuulla, että vaikka joskus kompuroimme ja kaadumme nenällemme, Jumala on kärsivällinen meidän kanssamme, eikä hylkää tai luovuta koskaan.

Partiolaisten järjestämät arpajaiset sekä kahvitus tuottivat mukavasti. On hienoa, kun lippukunnan varainhankinta onnistuu, ja pystymme tukemaan monien Sarka-Versojen osallistumista valtakunnallisiin Verso-tapahtumiin, Pohjanmaan Partiolaisten kursseille sekä kesän jättisuurelle partioleirille, Finnjamboree Roihu2016:lle. Näistä tapahtumista saamme uusia ideoita ja intoa paikalliseen partiointiin oman joukkomme kanssa!

Lämmin kiitos jokaiselle mukana olleelle ja kaikille juhlan toteuttajille! Tästä on hyvä jatkaa partiotaivalta eteenpäin. Kuten juhlassa kuulimme ja näimme, myös aikuisena voi liittyä mukaan partioon. Jokaiselle löytyy juuri oman kokoinen ja näköinen pesti yhteisestä työstämme! Tervetuloa mukaan!

 

Muistoksi juhlasta vielä partiokirkon opetuksen loppulauseet:

Partioliikkeen perustaja Robert Baden-Powell on sanonut: ”Arvokkain asia mitä voit tehdä, on yrittää tuoda onnea toisten elämään”.

Mihin meidän pitäisi olla valmiit myös raamatun mukaan?

  • Syyttämään, tuomitsemaan ja puhumaan pahaa? Tai osoittamaan toisten virheitä?
  • Ei. Vaan…
  • Antamaan anteeksi. Osoittamaan rakkautta. Osoittamaan ja julistamaan armoa. Auttamaan ja rohkaisemaan. Hyviin tekoihin.

Se ei ole aina helppoa. Rukoillaan, että olisimme valmiina silloinkin, kun se on vaikeaa.

      ”Valvokaa, pysykää uskossa lujina, olkaa miehekkäitä, olkaa vahvoja.

       Kaikki mitä teette, tapahtukoon rakkaudessa.”    (1. Kor. 16:13-14)