Seikkailu Verso-tontun seurassa

posted in: Ajankohtaista | 0

Sarka-Versojen puurojuhlaa vietettiin viime vuoden tapaan Joupiskan esteettömän reitin varrella sijaitsevalla sotilaskodilla. Paikalla oli noin 45 henkilöä ja yksi seurallinen koira! Juhla alkoi leikkimielisillä partiotaitorasteilla, joista kooste alla. Puurotarjoilun jälkeen ikäryhmät esittäytyivät ja jaettiin ikäkaudesta toiseen siirtyneille edellisen ikäkauden päätösmerkit. Partiolaisten adventtikalenterien myyjät palkittiin. Sarka-Versojen myyntikampanja onnistui tänä vuonna hienosti: Kalenterien tuotto oli yli 900 euroa ja se kohdennetaan ensi kesän lippukuntaleiriin, joka järjestetään 9.-11.6.2017 Lauhavuoressa. Tonttu-merkin sai tänä jouluna partiopaitaansa 25 partiolaista ja sen lisäksi partioaiheisen putkihuivin sai 7 ansioitunutta myyjää. Myös viime iltarastikauden suunnistushaasteen ahkerimmat kävijät palkittiin ikäryhmittäin. Oma kompassi lähti monen suunnistajan matkaan: Lassin, Siljan, Veikan, Annukan, Iinan, Lassin, Ellan, Terhin, Katin, Vesan ja Ahtin. Lisäksi arvottiin kaikkien käyneiden kesken retkimukeja, ja onnetar suosi Aatua, Aapoa, Siiri-Mariaa sekä Ilkkaa. Taskulampun voitti Neea-Maria. Onnea jokaiselle!

Puurojuhla päättyi tunnelmalliseen iltahartauteen Jeesus-lapsen seimen äärellä. Piirissä sytytettiin tuohukset niiden lasten muistoksi, jotka elävät sotien ja murheen keskellä. Siunaa Jeesus jokaista lasta!

”Maa on niin kaunis, kirkas Luojan taivas.
Ihana on sielujen toiviotie.
Maailman kautta kuljemme laulain,
taivasta kohti matka vie.

Kiitävi aika, vierähtävi vuodet,
miespolvet vaipuvat unholaan.
Kirkasna aina sielujen laulun
taivainen sointu säilyy vaan.

Enkelit ensin paimenille lauloi,
sielusta sieluhun kaiku soi:
kunnia Herran, maassa nyt rauha,
kun Jeesus meille armon toi.”

 

Hyvää ja rauhaisaa joulua koko lippukunnan väelle!

 

1.Lähtörasti

Olipa kerran tonttu, jolla oli aina kaulassaan vihreä huivi. Sen vuoksi häntä oli alettu kutsua Versoksi. Verso oli ahkera retkeilijä ja hän oli tänäänkin päättänyt lähteä muiden tonttujen kanssa metsään. Lähtöhetkellä joulumuori muistutteli kaikille tontuille, että nyt oli oltava hyvin varovainen, koska pihamaa oli todella, todella liukas! Samoin oli muistettava huolehtia, että kaikki toverit pysyisivät matkassa mukana! Joulumaan portilla toivoteltiin kaikille mukavaa retkeä ja yhdessäoloa!

–> Rastilla jakauduttiin ryhmiin ja keksittiin omalle ryhmälle nimi! Harjoiteltiin myös kuinka partiotaitokilpailujen tapaan ilmoittaudutaan seuraaville rasteille.

2.Luontorasti

Verso-tonttu oli kiinnostunut luonnosta ja eläimistä. Matkan varrella hän vihelteli eri lintulajien laulua ja matki hassusti eläinten ääniä. Muut tontut innostuivat arvailemaan, mitä ääniä kuulivat. Osaatteko tunnistaa nämä äänet? Se ei välttämättä olekaan aivan helppoa!

–> Rastilla tunnistettavat äänet olivat: talitiainen, harakka, kurki, kärpänen, sammakko ja hirvi.

3. Hupirasti:
Ilta pimeni, mutta Verson ja ystävien retki oli vasta alussa. Yhtäkkiä he huomasivat, että metsässä kiilui kaksi suurta silmää. Tontut päättivät häätää tuon oudon otuksen kauas kotikonnuiltaan. Tontuilla oli tietysti näin joulun alla taskut pullollaan joulukoristeita ja niitä he alkoivat heittelemään kohti tuntematonta.

–> Rastilla oli tehtävänä auttaa tonttuja ja yrittää osua ”joulupalloilla” maaliin, eli metsässä kiiluvaan kärrynpyörään. Pisteitä sai kerätä minuutin ajan.

4.Ensiapurasti
Oi, oi, pihamaa oli todellakin liukas, kuten joulumuori oli varoitellut. Varovaisuudesta huolimatta Verso liukastui ja loukkasi jalkansa. Toisten tonttujen piti nyt keksiä, miten he saisivat kuljetettua Verson joulumuorin hoitoon. Onneksi tontut on hyvin koulutettu ja paarien teko sujuu kuin leikiten.

–> Rastilla oli tehtävänä koota annetuista välineistä ohjeen mukaiset paarit ja kantaa niillä yhtä ryhmän jäsentä lyhyen matkaa kohti juhlapaikkaa.

5.Ruokarasti

Joulumaassa olikin jo riisipuuro valmiina odottamassa nälkäisiä retkeläisiä. Verso sai parasta ensiapua ja kaikki saivat tontunmassut pullolleen maukasta jouluherkkua.

–> Rastilla oli tehtävänä kaivaa repuista omat ruokailuvälineet esiin ja herkutella joulupuuroa niin monta annosta kuin mieli tekee! Jälkiruuaksi oli tarjolla Tulikärpästen leipomia ja koristelemia joulupipareita. Oi, miten herkullista!