Toimintasuunnitelma 2017

posted in: Ajankohtaista | 0

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

”Minä johdatan heitä, kun he kulkevat rukoillen.” Jeremia 31:9

Vuonna 2017 Sarka-Versojen toiminnassa painotetaan toimintaryhmien peruspartiointia koloiltoineen sekä päivä- ja yöretkineen. Erittäin tärkeänä tavoitteena on kuitenkin myös koko lippukunnan kaiken ikäisten partiolaisten ja partioperheiden yhteenkuuluvuuden muodostaminen ja sen lujittaminen. Tässä huomioimme myös taustayhteisömme Seinäjoen Vapaaseurakunnan vuoden teeman, joka on ”Yhteinen Kotimme”. Pyrimme saavuttamaan tavoitteen panostamalla lippukunnan neljään yhteiseen vuotuiseen juhlahetkeen: partiokirkkoon, kevätkauden päätökseen, syyskauden avausretkeen sekä puurojuhlaan. Näiden lisäksi toimintasuunnitelmaan on ohjelmoitu neljä muuta perhepartiokokoontumista, joihin kokonaiset partiolaisten perheet sekä muut partiotyön ystävät ovat tervetulleita. Näemme tärkeänä eri ikäisten kanssa yhdessä tekemisen sekä jokaiselle juuri oman näköisen ja sopivan kokoisen paikan tai tehtävän löytämisen lippukunnastamme.

Peruspartioinnin lisäksi lippukuntamme vuositeemaksi halutaan nostaa palvelu. Jo partioliikkeen perustaja Robert Baden-Powell piti jokaisen ihmisen velvollisuutena tehdä joka päivä vähintään yksi hyvä työ. Tätä tulemme opettelemaan ja toteuttamaan kaikkien ikäryhmien kanssa. Hyvän työn ja palvelemisen pariin pääsemme isolla joukolla mm. osallistumalla palvelutempaukseen, jonka tuotto/hyöty ohjataan selkeästi lippukunnan ja/tai taustayhteisön ulkopuolella tehtävään hyväntekeväisyystyöhön tai auttamiseen. Tempaukseen osallistujat voivat saavuttaa itselleen versopartiolaisten Leipäpoika-palvelumerkin tai lippukunnan oman palvelumerkin. Palvelu-teema tulee vahvasti esiin myös valtakunnallisessa yhteisvastuukeräyksessä, jossa Sarka-Versot ovat mukana lipaskerääjinä sekä kaupoissa että ovelta ovelle kesän 2016 asuntomessualueella.

Lippukunnassamme huomioidaan myös Suomen Partiolaisten vuoden 2017 ohjelmapainotus: Yhdessä Metsään. SP:n tavoitteena on, että jokainen lippukunta järjestää vähintään yhden retken, jonne kutsuu alueeltaan lapsia ja nuoria, joille metsä ei ole entuudestaan tuttu. Sarka-Versot ovat tässä kampanjassa mukana elokuussa järjestettävässä luonto-tapahtumassa, jossa paikalliset lapset ja perheet pääsevät tutustumaan monien luontotoimijoiden toimintapisteiden ohella myös partioharrastukseen ja retkeilyyn lippukuntien yhteistyönä toteuttamalla pop up -partioleirillä. Suomen itsenäisyyden 100-vuotista taivalta juhlistamme osallistumalla mahdollisimman isolla joukolla perinteiseen partiolaisten itsenäisyyspäivän kynttiläkulkueeseen.

Kesän kohokohta tulee olemaan oma lippukuntaleirimme Lauhavuoren kansallispuistossa. Tätä ennen toteutetaan lippukunnan kaluston ja muun irtaimiston inventaario ja tehdään tarvittavat retkeilytarvikkeiden hankinnat leiriä varten. Jatkamme myös retkipaikkamme Houskun kunnostamista ja pyrimme lisäämään sen käyttöä lippukunnan retkeilyssä. Jatkamme edelleen myös aktiivista varainhankintaa, että pystymme tukemaan lippukunnan jäseniä osallistumaan retkille, leireille ja partiokursseille. Haluamme kannustaa mahdollisimman monia osallistumaan myös kauempana järjestettäviin isompiin partiotapahtumiin tai partiotaitokilpailuihin.

Jumala on luvannut meitä johdattaa, kun jätämme asiat rukouksessa hänen eteensä. Aamen.

 

(Tässä ote Sarka-Versojen toimintasuunnitelmasta vuodelle 2017. Toimintasuunnitelma kokonaisuudessaan on vahvistettu vuosikokouksessa 8.2.2017.)