Terveisiä Versopäiviltä!

posted in: Ajankohtaista | 0

17.-19.3.2017 vietettiin Valtakunnallisia Versopäiviä Tampereella, Teopoliksessa. Sarka-Versojen 18 henkinen edustusjoukko matkasi Seinäjoelta Tampereelle mukavasti junalla! Reilun kilometrin matka asemalta Teopolikseen taittui reippaasti rinkkoja ja matkalaukkuja ulkoiluttaen. Paikan päällä pääsimme heti majoittumaan lattiamajoitukseen tyttöjen luokassa ja poikien salissa ja sitten olikin jo lounaan vuoro. Ensimmäisen illan iltaohjelmassa niitettiin heti mainetta Sarka-Versoille, kun Oskari voitti mustamakkarasyöntikilpailun. 🙂 Perjantain iltaohjelman suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi Tampereen Versot.

Lauantaipäivän pääohjelmanumero oli seikkailijoiden ja tarpojien maastokisa, jonka aikana saatiin nautiskella upeasta kevättalven aurinkoisesta kelistä! Sarka-Versoista osallistui seikkailijoiden kisaan Jänisten ja Ilvesten yhteistiimi nimeltä JÄLVIKSET ja tarpojien sarjaan joukkueet KETTU I ja KETTU II. Samoajaikäiset partiolaiset toimivat kisassa rastien toimihenkilöinä.

Kisareitti kulki tällä kertaa pääosin kaupunkialueella, Kalevan, Tammelan ja Kaupin kaupunginosissa. Ensimmäinen rasti vei Kalevankankaan hautausmaalle, jossa piti etsiä mahdollisimman nopeasti hautakivistä pyydettyjä tietoja. Seuraavilla rasteilla testattiin mm. ryhmän nokkeluutta, yleistietoa ja ensiaputaitoja. Lounasrastilla Kaupin tähtitornin juurella kokattiin trangialla herkullisia jauhelihatortilloja. Ruuan jälkeen oli vielä edessä Tampere-tietojen testausta, Raamatun tuntemusta sekä näppäryyttä ja rohkeutta.

Maastokisaan kuului myös pukeutumiskilpailu, jonka aiheena oli ”suomalainen turisti”. Koko kisan ajan siis kuljettiin mitä kummallisemmissa turistivarusteissa pitkin Tampereen katuja! Kettu-vartiomme eläytyi teemaan täysillä ja voitti pukeutumiskisan jo toisena vuonna peräkkäin! Onnittelut tarpojillemme! Gallerian kuvien perusteella ei muuten jäänyt Jälvikset yhtään huonommaksi kuin Ketut! Mahtavaa eläytymistä Sampoa myöten!

Lauantain iltaohjelman suunnittelusta ja toteutuksesta vastasivat meidän omat samoajat, eli Nyckelit, yhdessä Jyväskylän Versojen samoajien, eli Koira-vartion, kanssa. Juontajina toimivat Ella ja Antti. Mukana menossa ja toteutuksessa oli myös meidän Kettu-vartiomme. Ohjelmassa oli Jyve-Save-vuorohuuto, maastokisan pukeutumiskilpailun palkintojen jako, palkinnon lunastaminen, kiälivisan palkintojen jako (jossa oli taas meikäläisiä palkinnoilla :), Jyven hauska trangia-sketsi, Verso-aiheinen kahoot-tietovisa, partiohuutoja, pingviinin vierailu ja laululeikki sekä hassu ilmapallo-kisa. Onnistuneen illan päätteeksi saimme vielä kutkutella nauruhermojamme huolellisesti valmistellun Pyhän Yrjön legenda -näytelmän äärellä. Sen jälkeen partiotoimikunnan hengellinen ministeri vastasi iltahartaudesta. Samoajille oli vielä tarjolla iltapalan jälkeen omaa iltamyöhän ohjelmaa, mutta kisaajista moni taisi olla jo aika väsynyt suhteellisen varhain.

Sunnuntai-aamu alkoi tietenkin yhteisellä lipunnostolla ulkona kauniissa säässä. Sitä ennen samoajat olivat ehtineet jo juhlia ystävänsä synttäreitä. 🙂 Versopäivien kruunuksi saimme kuulla maastokisan tulokset ja sekä osallistua tärkeään partiokirkkoon. Maastokisan molemmissa sarjoissa pärjättiin upeasti: seikkailijoiden sarjassa Jälvikset sijoittuivat 3.sijalle ja tarpojissa Kettu I sijoittui kakkoseksi 0,1 pisteen erolla voittajiin! Partiokirkossa hulmusi Suomen lipun rinnalla kaikkien mukana olleiden versolippukuntien liput ja siellä oli upeasti rivissä myös meidän vihreäkeltainen lippumme. Oli hienoa olla mukana kokemassa Versopartiolaisten yhteyttä!

Kiitos ja kumarrus! Paluumatkalla kerätyn palautteen mukaan lähdetään ”ensi vuonna uudestaan”!

P.S. Lippukuntamme sai muuten Versopäivillä Jyväskylän Versojen kanssa tunnustusta siitä, miten ansiokkaasti pukeudumme partioasuihin. Tästä on hyvä jatkaa seinäjokista partiointia Sarka-Versojen lipun alla! 🙂