Synttärijuhlat poutasäässä!

posted in: Ajankohtaista | 0

Sarka-Versot juhli 25 vuotista taivaltaan

Lähes sata henkilöä kokoontui 17.5.2017 Seinäjoen Isosaaren leirikeskukseen juhlimaan Sarka-Versojen 25-vuotista taivalta. Säätiedotuksen lupaama saderintama meni alueen ylitse päivällä ja illaksi tuli poutasää – monet rukoukset juhlan puolesta oli kuultu ja juhla saatettiin pitää ulkona kauniin luonnon keskellä! Sarka-Versot on ollutkin yksi aktiivisimmista versolippukunnista, kun ryhmätoiminta käynnistyi uudelleen pari vuotta sitten. Mm. viime Versopäivillä lippukunnasta oli mukana aktiivinen joukko Tampereella Teopoliksessa.

Juhlan juonsi apulaislippukunnanjohtaja Terhi Jouppila ja se alkoi lippukunnanjohtaja Liisa Korpaeuksen katsauksella menneeseen ja esille kutsuttiin henkilöitä lippukunnan eri vaiheista. Kuulimme mm., miten lippukunnan nimi oli syntynyt. Lippukunnan uusia jäseniä ja uuteen ikäkauteen siirtyneitä antoi oman ikäkautensa lupauksen ja huivittomat huivitettiin. Koko lippukunta lauloi Sarka-Versojen laulun.

Seurakunnanjohtaja Hannu Räty muisteli, että hän oli itsekin ollut kolkkapoika ja mukana monilla leireillä – niistä oli jäänyt elinikäisiä muistoja. Partiossa opitaan kartan ja kompassin käyttöä: Arkielämän kartta on Raamattu ja kompassi on Jeesus. Juhlan paikka oli myös muistorikas paikka, koska täällä oli seurakunta järjestänyt lukuisia lasten kesäleirejä.

Tervehdyksensä juhlivalle versolippukunnalle toivat myös Pohjanmaan Partiolaiset ry:n edustaja, versosihteeri Ari Kastepohja Suomen Vapaakirkon Nuoret ry:n puolesta sekä seinäjokelaisten lippukuntien edustajia sekä lähiversolippukuntien edustajia.

Juhlassa jaettiin myös ansiomerkkejä: Liisa Korpaeus luovutti Ella Jouppilalle Louhisuden soljen. Hannu Räty ja Ari Kastepohja luovuttivat Terhi Jouppilalle Versojen pronssisen ansiomerkin sekä Liisa ja Urho Korpaeukselle kummallekin Versojen kultaisen ansiomerkin. Samoin aktiivisille ryhmien jäsenille luovutettiin ikäkausi- ja yhteisvastuukeräysmerkkejä.

Seuraavaksi muistettiin neljää lippukunnan vahvaa taustavaikuttajaa Aina valmiina –muistokuksilla. Vielä ääneen pääsi lippukunnan tämän vuoden kesäleirin johtaja Marko Viljanmaa, joka kehotti ilmoittautumaan kesäkuun alun mahtavalle lippukuntaleirille.

Juhla päättyi lippukunnan tarpojien ja samoajien sekä jyväskyläläissamoajavahvistusten esittämään Pyhä Yrjö –partionäytelmään. Kaikista modernisoinneista huolimatta ritari löi lohikäärmeen ja päästi kuningaskunnan pulasta. Väki kääntyi iloissaan kristityiksi. Juhlan lopuksi laulettiin sisaruspiirissä Partiolaisen iltavirsi ja ohjelman vapaa osuus alkoi – edelleen poutasäässä.

 

Ari Kastepohja, versosihteeri

 

(Teksti on julkaistu Seinäjoen Vapaaseurakunnan Seurakuntaviestissä)