Houskun talkoot 23.9.2017

posted in: Ajankohtaista | 0

Sää suosi talkoolaisia, oli lämmin poutapäivä. Meitä talkoolaisia paikalla oli eri ikäisiä, yhteensä 14 henkilöä. Periaatteena oli omat eväät, lippukunta tarjosi makkarat ja mehut. Letunpaistoonkin varauduttiin, mutta se jätettiin seuraavaan kertaan.

Mukana oli myös jännitystä! Viljanmaan peräkärryn rengas oli oireillut aikaisemminkin, mutta tällä reissulla rengas sanoi sopimuksen irti ja lennähti metsään kesken matkanteon Houskulle. Vahingoilta onneksi säästyttiin, mutta Marko joutui lähtemään renkaan kohtaloa selvittämään, palaten kuitenkin tyhjin käsin. Marko kuittasi tilanteen hymyhuulin.

Työnteko aloitettiin tarvikkeiden kantamisella. Tuomon ja Markon johdolla jatkettiin vanhan pintalaudoituksen ja huovan purkamisella. Laudoituksen kunto oli pääosin ehyt, muutamia lautoja kuitenkin uusittiin. Uuden palahuovan kiinnitys tehtiin parityöskentelynä rennolla asenteella. Välillä käytiin nuotiolla eväillä ja nokipannukahvilla. Ja kyllä ne maistuivatkin!

Houskulla oli samaan aikaan uuden sudenpentulauman ensimmäinen päiväretki Terhi Pernaan johdolla. Lapset tekivät kaarnalaivoja, purjeiksi he laittoivat kasvien lehtiä, lopuksi laivat laskettiin puroon virran vietäväksi. Sudenpennut kantoivat polttopuita kodan sisään valmiiksi seuraaville retkeilijöille. Lapset viilettivät alueella ja viihtyivät metsässä iloisin ilmein. Houskun tärkeys leiri- ja retkipaikkana korostui lasten viilettämistä seuratessa ja kuunnellessa metsästä kantautuvaa riemua ja nautintoa.

Iinan ja Teresan omatoimisuus rakentelussa ilmeni leiriportin valmistumisella, jonka he rakensivat sillan alkupäähän. Jännityksellä seurasimme leirinuotiolta akrobatiaakin vaativaa asennustyötä. Hieno tuli! Iina teki vielä myöhemmin sudenpentujen kanssa ruokailuvälinepussitelineen.

Lipputankokin saatiin pestyä, mutta asennus jäi vielä seuraavaan kertaan. Iso nuotio perustettiin hukkapuiden polttamista varten, jota voi jatkaa Houskulla käydessään.

Päivän pituudesta ja työmäärästä huolimatta tunnelma talkoissa säilyi ilta myöhään lämminhenkisenä ja iloisena.

Kiitos kaikille mukana olleille!

Kirjoittajat

Marjo Stolt ja Liisa Kulmunki

 

Kuvia Houskulta löytyy päivämäärän kohdalta tästä linkistä!