Herkullista joulupuuroa

posted in: Ajankohtaista | 0

Sarka-Versojen puurojuhlaa vietettiin 14.12.2017 perinteiseen tapaan Joupiskan esteettömällä reitillä. Tässä syyskauden päätöstapahtumassa oli mukana yhteensä 58 lasta ja aikuista. Sää oli mitä mainioin ja luonto kauniisti lumen peitossa.

Neljä rastitehtävää johdatti osallistujat pienissä ryhmissä kohti puurotarjoilua. Lähtörastilla jakaannuttiin ryhmiin ja keksittiin omalle vartiolle nimi sekä harjoiteltiin kuinka partiolaiset ilmoittautuvat rasteille. Matkaan lähti Ryhmärämä, Pupujussit, Tonttukopla, Petterit, Ryhmä Nasut, Vilkkaat Tontut, Lassin mussukat, Käpyryhmä ja Ryhmä Hau. Kakkosrastilla vartiot taituroivat solmujen parissa, kolmosrastilla osallistuttiin joululauluvisaan ja viimeisellä rastilla ratkaistiin kompassin avulla ilmansuunta, missä päin puuroa on seuraavaksi tarjolla.

Sotilaskoti ”Vuorenkololla” tarjoiltu lämmin riisipuuro maistuikin taas makoisalta luonnon helmassa! Juhlan ohjelmassa oli mm. tutustumisleikki, arvontaa ja merkkien jakoa. Ilta päätettiin jouluiseen iltahartauteen ja seimiasetelman äärellä sisaruspiirissä laulaen:

Maa on niin kaunis,
kirkas Luojan taivas,
ihana on sielujen toiviotie.
Maailman kautta
kuljemme laulain,
taivasta kohti matka vie.

Kiitävi aika,
vierähtävät vuodet,
miespolvet vaipuvat unholaan.
Kirkasna aina
sielujen laulun
taivainen sointu säilyy vaan.

Enkelit ensin
paimenille lauloi,
sielusta sieluhun kaiku soi:
Kunnia Herran,
maassa nyt rauha,
kun Jeesus meille armon toi.

 

(Puurojuhlan kuviin voi tutustua galleriassa.)