Versosuurleiri: Pleissi19

posted in: Ajankohtaista | 0

Mikä on Pleissi19?

Pleissi19 on ensi kesänä järjestettävä versosuurleiri Padasjoella Ison-Hervon rannalla 26.7.–3.8.2019. Pleissi on samalla versopartiolaisten juhlaleiri, sillä Versot täyttää 90 vuotta. Edellinen Versojen suurleiri Helpeen Helistäjä keräsi vuonna 2015 Taipalsaareen lähes 400 osallistujaa – eikä Pleissille odoteta ainakaan yhtään vähempää! Ennen leiriä järjestetään rakennusleiri 22.–25.7.2019 ja leirin jälkeen pidetään purkuleiri 3.–4.8.2019.

 

Teemat

Leirin teemoja ovat ruoka ja rakentelu. Leirillä isommat vartiolaiset tekevät suuren osan ruoistaan itse leirikeittiöissä, joita on suunniteltu ja testattu toista vuotta. Eräs Pleissin vetonauloista tulee olemaan kolmihaarainen ”metrolinjasto”. Marraskuun aikana lippukunnat saavat ennakotehtäväksi rakentaa  ihmis-, eläin- tai moottorivetoisen metrojunan jollekin linjoista. Itse leirillä alaleirit rakentavat leiriporteikseen omat metroasemat, ja leirin ytimen muodostaa päämetroasema Steissi.

 

Ohjelma

Leirin ohjelma on monipuolista: metrolinjojen varrelta löytyy neljä ohjelmalaaksoa. Liikuntalaaksossa pelaillaan ja hikoillaan monenlaisten aktiviteettien parissa, värkkäilylaaksossa keskitytään kädentaitoihin ja eräilylaaksossa harjoitellaan erätaitoja sekä tutustutaan muun muassa metsästyksen saloihin. Ongelmanratkaisukykyjään ja päättelytaitojaan pääsee testaamaan mystisessä pulmalaaksossa.

Yksi koko leirin tärkeimmistä tavoitteista on pitää esillä Raamatun sanaa ja tuoda evankeliumia kaikkien leiriläisten kuulolle. Leirillä hengellinen kasvatus toteutuu etenkin aamuraamiksissa, iltahartauksissa ja leirikirkossa.

 

Leiripaikka

Leiripaikkana toimii Taruksen leirialue Padasjoella. Alue sijaitsee Iso-Hervo-järven rannalla.

 

Hinta

Vartioikäisten leiri maksaa 190 euroa ja lyhyempi sudenpentu- tai perheleiri 120 euroa. Tarkka hinnasto löytyy Pleissin nettisivuilta pleissi19.fi.