Sarka-Versojen talvinen yöretki

posted in: Ajankohtaista | 0

Nyt toista vuotta partion kevätkausi aloitettiin lippukunnan yhteisellä yöretkellä, joka suuntautui leiripaikallemme Houskulle 4.-5.1.2019. Retki alkoi perjantai-iltana ja perille saavuttuamme aloimme heti laittamaan paikkoja yöpymiskuntoon. Yhteistuumin kannettiin tavarat autoilta leiripaikalle ja pystytettiin puolijoukkueteltta. Pikku pakkasella varustettu ihanteellinen talvisää mahdollisti hyvin pihalla tekemisen ja siitä nauttimisen. Myöhemmin tehtiin iltapalaa ja vietettiin iltanuotiohetki partiokodassa laulaen ja pelaten. Yhteinen ilta päätettiin rukoukseen ja sisaruspiiriin.

Yhteensä retkellä oli 24 kävijää, joista 20 myös vietti yönsä ulkosalla. Suurin osa yöpyjistä nukkui puolijoukkueteltassa, mutta yli 15-vuotiaat Samoajat majoittautuivat kotaan. Vaikka unet jäivätkin monilla lyhyiksi kummassakin majoituksessa, yö sujui mukavasti ja lämpimissä tunnelmissa kipinävuorojen pyöriessä läpi yön. Aamulla nukuttiin pari tuntia suunniteltua pidempään, mutta herätessä tunnelma oli hyvä. Syötiin yhteinen aamupala ja alettiin pakkaamaan tavaroita ja purkamaan leiriä. Lopuksi syötiin vielä keittolounas, joka lämmitti mukavasti jo vähän viluista fiilistä.  

Yhteisiltä retkiltä saa aina mukaansa iloisen mielen ja uusia kokemuksia. On ihana nähdä, kuinka partiossa kaikki, vauvasta vaariin, nauttivat yhdessä tekemisestä ja olemisesta. Jokainen on tervetullut mukaan ja koko poppoo puhaltaa yhteen hiileen. Kaikki ovat osa suurta partioperhettä ja se on jotain, mitä rakastan partiossa.  

Ella Jouppila 

Samoaja-johtaja ja johtajaneuvoston jäsen

(Kirjoitus on julkaistu Seinäjoen Vapaaseurakunnan tiedostuslehdessä helmikuussa 2019.)