Toimintakertomus 2018

posted in: Ajankohtaista | 0

SARKA-VERSOT RY / TOIMINTAKERTOMUS 2018

 

”Teidän Isänne kyllä tietää, mitä te tarvitsette, ennen kuin Häneltä anottekaan.” (Matt.6:8)

 

Vuoden 2018 aikana Sarka-Versot muuttivat perinteikkäistä Kauppakadun Vapaakirkon tiloista Seinäjoen nuorisokeskuksen lainatilojen kautta uuteen partiokoloomme, Konferenssikeskus Valkeaan. Taustayhteisömme Seinäjoen Vapaaseurakunta on halunnut edelleen tarjota meille hyvät toimintaolosuhteet upouusissa kirkkotiloissaan ja siitä olemme erityisen kiitollisia! Muuttojen lisäksi koimme isoja muutoksia myös toimintaa pyörittävien vapaaehtoisten joukossa, ja se on vaatinut kaikilta vastuunkantajilta paljon sopeutumista ja venymistä. Kaiken keskellä on Taivaan Isä pitänyt meistä huolta ja antanut voimavaroja jatkaa tärkeää työtämme lasten ja nuorten kanssa.

Sarka-Versojen toimintaryhmien määrä vaihteli vuoden aikana 5-6 välillä, kun lippukunnan uuden alun jälkeen ensimmäinen koko sudenpentukauden läpikäynyt lauma siirtyi syksyllä seikkailijoihin. Monia muitakin siirtymiä ikäryhmästä toiseen tapahtui Suomen Partiolaisten partio-ohjelman mukaisesti. Pikkuhiljaa partiotaidot ja -kokemus karttuvat ja tuoreemmillekin partiolaisille tulee rohkeutta tarttua toimeen yhteisen lippukunnan ja jokaisen yksittäisen partiolaisen hyväksi. Tähän kannustamme ja tuemme nuoria sekä aikuisia partiolaisia tarpeen mukaan.

Koko lippukunnan väelle yhteisiä, avoimia tapahtumia järjestettiin vuoden aikana useita:  Talviyöretki puolijoukkueteltoissa, partiokirkko ja partiolupauksen anto, kevätkauden päätösretki Haukanhiedalle, syyskauden avaustapahtuma konferenssikeskus Valkeassa, lippukunnan joulujuhla sekä perhepartioretkiä. Nämä tapahtumat keräsivät vuoden aikana lippukunnan kokoon nähden hyvän joukon partiolaisia ja perheitä yhteen. Olemme pyrkineet pitämään osallistumiskynnyksen hyvin matalana ja kutsumaan mukaan laajasti partiosta kiinnostuneita lapsia ja aikuisia. Ystävät, tuttavat ja ventovieraat ovat aina tervetulleita toimintaamme ja tutustumaan partioon!

Sarka-Versot osallistuivat jälleen Seinäjoen lippukuntien perinteisiin tapahtumiin, partiomessuun ja itsenäisyyspäivän kynttiläkulkueeseen. Messua valmisteltiin yhdessä Seinäjoen Seurakunnan kanssa, jonka kumppaneina osallistuimme myös yhteisvastuukeräykseen. Versopartiolaisten valtakunnallisille Hiljaisille Päiville Turkuun matkasimme maaliskuussa 15 partiolaisen joukolla ja menestystä saavutettiin jälleen tapahtumaan kuuluvassa kaupunkikisassa. Sudenpennut puolestaan pärjäsivät hienosti partiopiirin kilpailuissa toukokuussa. Valtakunnallisen versotoiminnan suunnittelussa ja toteuttamisessa on ollut lippukunnastamme mukana 2 aktiivia ja Pohjanmaan Partiolaisten ensiapu-kouluttajana yksi innokas vaeltajaikäinen.

Lippukunnan aktiivinen varainhankinta jatkui läpi vuoden kahvituksien, myyjäisten, arpajaisten ja adventtikalenterimyynnin avulla. Varoja on kerätty uuden kolon sisustukseen ja peruspartioinnin toimintatarvikkeisiin, tulevan vuoden yhteisiin hankintoihin, eli lippukuntahuppareihin, ja elämyksellisiin leirikokemuksiin, kuten versojen juhlavuoden Pleissi19-suurleiriin. Haluamme mahdollistaa sen, että suuri osa lippukunnan jäsenistä lähtee mukaan Pleissi-leirille kustannuksista huolimatta.