Ruutia ja rautateitä 15.-17.3.2019

posted in: Ajankohtaista | 0

 

Versopartiolaisten vuosittaiset Hiljaiset Päivät teemalla ”Ruutia ja rautateitä” kokosi kaikkiaan 150 henkilöä Seinäjoen uuteen konferenssikeskus Valkeaan 15.-17.3.2019. Tapahtuman järjesti Sarka-Versot -lippukunta lippukunnanjohtaja Marko Viljanmaan johdolla. Lähes koko tapahtuma oli Valkeassa ja osanottajat mahtuivat nukkumaan hyvin eri tiloissa ympäri rakennusta. Ruokahuolto toimi kahviossa pääemännän ja 30 muun vapaaehtoisen voimin.

Perinteisesti jokin versolippukunta on ottanut järjestelyvastuun ja jakanut sitten osavastuita muille tarpeen mukaan. Hiljaisten Päivien keskeinen ohjelma on lauantain maastokisa, jossa rastit sijaitsivat kaupungin puistoissa. Alkutehtävänä ei tällä kertaa askarreltu mitään, vaan oli tietokilpailu ”Haluatko versonääriksi”. Kaikkien kuuden raamattuaiheisen ja kuuden solmukysymyksen ratkaisijaa ei tällä kertaa löytynyt. Veden kuumennusrastin ja pulmakulman kautta ensiapurastilla elvytettiin ja lastoitettiin. Suunnistusrastin jälkeen oli Lakeuden Ristin vieressä ruokarasti, jossa tehtiin perinteistä seinäjokelaista ruokaa. Muistirastin ja nokkeluusrastin jälkeen oli toimintarasti ja radan päätti aivan alussa annetun kananmunan toimittaminen vesiämpäriin. 

Nuorempien eli seikkailijasarjan voitti Minipossut-vartio Espoosta ja Kouvolasta. Tarpojasarjan voitti Ketterät majavat Jyväskylästä. Maastokisan alussa oli myös päivien teeman mukaisen pukukisan arviointi, jossa raati ei pystynyt tekemään eroa kolmen parhaan kesken ja kaikki heidät palkittiin: Lentävät Laamat Espoosta, Jänikset Seinäjoelta ja Ketterät Majavat Jyväskylästä. 

Lauantai-illan kokokohta oli iltaohjelma, jonka olivat koonneet Espoon Leppäversot. Palkitsemisten jälkeen kuultiin tulevan Pleissi19-versosuurleirin staabin eli leirinjohdon haastattelu. Kahdeksasta jäsenestä neljä oli paikalla ja neljää tuurasi heidän varahahmonsa. Musiikista vastasi lauluryhmä nuorisotyönjohtaja JP Niemelän johdolla. 

Myöhään lauantai-iltana oli samoajien ja sitä vanhempien partiolaisten illanvietto, jossa Valkean monitoimisalin lavalle nousi toinen toisensa jälkeen rohkeita ja taitavia nuoria ja aikuisiakin yksin tai yhdessä ystävien kanssa. Laulu raikasi ja tunnelma oli katossa!

Sunnuntain partiokirkossa lippukunta muisti vuosien ahkeraa taustavaikuttaja Antti Ketomäkeä ”Aina valmiina” -tunnustuksella ahkerasta palvelutyöstä lippukunnassa. Versosihteeri Ari Kastepohja luovutti Marko Viljanmaalle Versojen pronssisen ansiomerkin. Saarnan piti seurakunnanjohtaja Ari Urhonen. 

Maastokisan espoolaisessa Vahdit-vartiossa olivat mukana Leo, Mikael, Lennu ja Ferad. Osa heistä oli jo toista kertaa Hiljaisilla Päivillä ja osa kolmatta kertaa. Maastokisassa oli kivoja tehtäviä, mutta sade vähän haittasi, kun rasteilla kastui ja maa oli litimärkää. Poikien mielestä Hiljaisille Päiville kannattaa tulla tapaamaan kavereita ja kun on kivaa ohjelmaa. Kaikki he harkitsevat lähtemistä kesän Pleissi19-leirille. Ryhmänjohtaja Paula Niittymaa iloitsi lauantai-illan iltaohjelmasta, jossa kaikki kantoivat kortensa kekoon ja kaikille oli hieno kokemus ylittää itsensä. 

Sarka-Versoista Tuomo Ketomäki oli järjestämässä isänsä kanssa maastokisan ruokarastia ja mm. yhtenä yövahdeista sekä monessa muussa pienemmässä tehtävässä. Tuomo oli myös tapahtuman lääkärinä ja oli iloinen siitä, että tähän liittyviä tehtäviä oli todella vähän, lääkäriä ei käytännössä tarvittu kertaakaan. Tuomo on lähdössä poikiensa kanssa Pleissi19:lle yhtälailla. 

 

Jutun kirjoittaja Ari Kastepohja, versosihteeri

 

(Lisäys: Joko seinäjokiset oivalsivat, mitä ruokaa kisarastilla kokattiin..? 😉 Tietysti pinaattilättyjä ja jauhelihakastiketta!!! Nam! Tehtävä oli tosin aika haastava.)