Käpälikön luontotapahtuma 18.8.2019

posted in: Ajankohtaista | 0

Käpälikön luontopäivää vietettiin jo perinteiseen tapaan kolmannen kerran elokuussa. Seinäjoen partiolippukunnan pystyttivät yhteisen partioleirin lauantaista sunnuntaihin 17.-18.8.2019 ja sunnuntaina 18.päivä vietettiin kaikille avointa luontopäivää. Lakeuden elämysliikunnan yhteistyökumppaneina tapahtuman järjestelyissä olivat tänä vuonna Lakeuden latu, Seinäjoen seurakunnan varhaiskasvatus, Pohjanmaan Vapaa-ajankalastajapiiri, Sydänyhdistys, Wild Adventure, Koskihäjyt sekä 3 partiolippukuntaa: Sarka-Versot, Lakeuden Eräpartio ja Tasangon Talvikit.

 

Päivän ohjelmaan sisältyi mm. lastenreitin avajaiset klo 12, reitin esittelyä ja nokipannukahvit, luontoaskartelua, pop up partioleiri, tikkupullan paistoa, luontohartaus, kalan käsittelyä ja maistiaisia, melontaa, suppailua sekä rapuihin ja kaloihin tutustumista. Partiolaisten toimesta rantaan pystytettiin myös saunateltta, jossa rohkeimmat viileän sään uimarit pääsivät lämmittelemään.

 

Meidän Sarka-Versojen vastuulla oli tikkupullan paistopiste Kyrkkärin rannan nuotiopaikalla. Kylläpä siellä kuhina kävikin ja taikinaa kului litrakaupalla! Arviolta 300-400 pullaa paistettiin kolmen tunnin aikana. Tapahtuman loppupuolella alueelle iski melkoinen myrskytuuli, joka rikkoi mennessään myös telttoja, mutta tikkupullan paistaminen jatkui siitä huolimatta. Olipa mukava päivä ja kiva tehdä tapahtumaa yhteistyössä Seinäjokisten yhdistysten ja luontotoimijoiden kanssa!