TOIMINTASUUNNITELMA 2021

posted in: Ajankohtaista | 0

TOIMINTASUUNNITELMA 2021

Partiovuosi 2021 alkaa koronan vuoksi 10-20 henkilön kokoontumisrajoituksien voimassa ollessa. Lasten harrastustoimintaa on kuitenkin lupa järjestää tietyin ehdoin. Käytännössä tämä tarkoittaa Sarka-Versojen toiminnassa sitä, että eri ryhmien yhteisiä tai koko lippukunnan isompia tapahtumia ei voida kevätkaudelle suunnitella eikä yöretkiä ole mahdollista toistaiseksi toteuttaa. Tämä vaikuttaa suuresti partiotoiminnan ytimeen, yhdessä toimimiseen yli ikärajojen. Alkuvuoden ajan panostamme siis ikäryhmien toimintaan kololla ja päivä/iltaretkillä. Kannustamme ryhmiä aktiiviseen retkeilyyn sekä osallistumaan Pohjanmaan Partiolaisten, Suomen Partiolaisten ja Versojen valtakunnallisiin tapahtumiin, joita järjestetään perinteisesti tai etäyhteyksin. Kesälle 2021 on tiedossa Pohjanmaan partiolaisten Priima-alueen yhteinen partioleiri Kauhajoen Hiukkajärvellä.

Lippukunnan perinteitä pidetään yllä joustavasti tilanteen mukaan: Partioperheiden yhteinen yöretki puolijoukkueteltoissa toteutetaan syksyllä 2021. Samoin kevätkauden päätös ja syyskauden aloitus järjestetään mahdollisuuksien mukaan tuttuun tapaan ulkona yhdessä retkeillen. Taustayhteisön kanssa järjestämme perinteisen partiokirkon ja partiolupauksenanto toteutetaan joko kirkon yhteydessä tai viime vuoden poikkeusolojen tapaan ulkona luonnossa. Seinäjokisten lippukuntien sekä muiden paikallisten toimijoiden kanssa pyrimme tänäkin vuonna järjestämään jonkun yhteisen tapahtuman. Itsenäisyyspäivää juhlistamme lippukuntien perinteisellä kynttiläkulkueella Lakeuden Ristiltä Törnävän sankarihaudoille.

Sarka-Versoissa ollaan johtajaresurssipulan äärellä, ja tämä vaatii toiminnan arviointia ja kehittämistä. Suunnitelmana on pilkkoa lippukunnan pestit niin pieniin osiin, että tehtäviin olisi entistä helpompi tarttua, ja sitä kautta saisimme mukaan monia uusia vastuunkantajia. Syksyllä pyritään järjestämään myös muutama perhepartio- sekä aikuispartiotapaaminen. Näiden avulla koetetaan löytää lippukuntaan uusia aikuisia ryhmänjohtajiksi sekä muihin lippukunnan pesteihin. Näiden ryhmien toiminnan suunnittelua työstetään kevätkauden loppupuolella. Johtajahuollon kehittäminen on edelleen yhtenä agendana lippukunnan toiminnassa mukana olevien vapaaehtoisten jaksamisen tukemiseksi.

Varainhankintaa tehdään niillä resursseilla, mitä on käytettävissä tärkeimmän tehtävämme, eli lasten ja nuorten kanssa tehtävän perustyön, ohella. Toivomme partiolaisten perheiden osallistuvan talkoisiin omalla panoksellaan. Tavoitteena on pitää kynnys partioon matalana ja siihen pyrimme mm. tukemalla taloudellisesti erilaisille partiokursseille, tapahtumiin ja leireille osallistuvia lapsia, nuoria sekä partiotoiminnan mahdollistavia aikuisia.

 

”Minä opetan sinua”, sanoo Herra, ”Minä osoitan sinulle oikean tien.
Minä neuvon sinua, katseeni seuraa askeleitasi”. (Ps. 32:8)