TOIMINTASUUNNITELMA 2022

posted in: Ajankohtaista | 0

SARKA-VERSOT RY / TOIMINTASUUNNITELMA 2022

Partiovuosi 2022 alkaa edelleen epäselvän koronatilanteen vuoksi rajoituksin, minkä vuoksi lippukunnan kevätkausi startataan helmikuun alussa. Ajankohtaisena ohjeena on vuoden alkaessa, että lasten harrastustoiminta saa jatkua ja pyrimme toteuttamaan sitä ajankohtaiset ohjeet sekä paikalliset suositukset huomioiden.

Partion olennainen ydin on yhdessä tekemistä ja tätä pyrimme vahvistamaan myös omien ikäryhmien viikkotoiminnan ulkopuolella. Tavoitteena on palauttaa vuoden ohjelmaan lippukunnan yhteiset, tärkeäksi koetut perinteiset tapahtumat: vähintään talviyöretki, kevätkauden päätösretki, syyskauden avaus sekä puurojuhla. Lupauksen antoa on viime vuosina toteutettu monissa erilaisissa yhteisissä tapahtumissa ja tässä voidaan jatkossakin toimia joustavasti lippukunnan jäsentilanne huomioiden. Yhteistyön lisääminen taustayhteisön kanssa on tavoitteena, mikäli mahdollista. Ja myös yhteistyö muiden seinäjokisten lippukuntien kanssa on toivottavaa, ja vähintäänkin Suomen itsenäisyyspäivää juhlistamme lippukuntien perinteisellä kynttiläkulkueella Lakeuden Ristiltä Törnävän sankarihaudoille.

Versojen seuraava oma suurleiri lähestyy (kesä 2023), ja sitä varten on tärkeää harjoitella lippukunnan kaikissa ryhmissä retki- ja leiritaitoja. Tämä tapahtuu päivä- ja yöretkien kautta ja mm. erilaisiin leirirakennelmiin tutustumisena sekä niiden rakentamista harjoittelemalla. Erilaiset ja -pituiset oman ikäryhmän retket ja leirit tuovat pienimmillekin partiolaisille rohkeutta ja mahdollisuuden osallistua isompiinkin partiotapahtumiin.

Kannustamme lippukunnan jäseniä osallistumaan aktiivisesti Pohjanmaan Partiolaisten, Suomen Partiolaisten ja Versojen valtakunnallisiin tapahtumiin, joita järjestetään perinteisesti tai etäyhteyksin. Versopartiolaisten yhteinen tapahtuma, Hiljaiset päivät teemalla Bon Voyage -ilmiö, järjestetään tänä vuonna Jyväskylässä 8.-10.4.2022. Tänne pyrimme lähtemään isolla partiolaisten joukolla yhdessä innostumaan ja saamaan ystäviä sekä ideoita myös paikalliseen partiotoimintaan. Pyrimme mahdollistamaan lippukunnan jäsenten, sekä toiminnan mahdollistavien aikuisten, osallistumista partiokursseille ja -leireille tukemalla maksuissa taloudellisesti merkittävällä osalla kustannuksista. Tätä varten toteutamme lippukunnassa varainhankintaa adventtikalenterimyynnin sekä arpajaisten ja myyjäisten avulla. Toivomme partiolaisten perheiden osallistuvan talkoisiin omalla panoksellaan.

Johtajaresurssipula on ilmeinen ja selvästi on koronankin vaikutukset nähtävissä lippukunnan toiminnan ja innostuksen hiipumisena. Suuri tarve on saada uusia aktiivisia johtajia mukaan jakamaan vastuuta, että Sarka-Versojen partiotoiminnalle voidaan suunnitella jatkuvuutta pitemmällä tähtäimellä. Tavoitteena ei ole lippukunnan iso kasvu, vaan laadukas ja tavoitteellinen partiotoiminta, jonka avulla nuoremmista partiolaisista voi kasvaa tulevia vastuunkantajia. Se on kuitenkin vuosien aikana nähty, että suuri osa nuorista johtajistamme lähtee aikuistuttuaan opiskelemaan ja armeijaan muille paikkakunnille, joten suuri vastuu toiminnan jatkuvuudesta on mukana olevilla kullan arvoisilla aikuisilla. Tervetuloa mukaan partioon minkä ikäisenä tahansa! Vuoden aikana jatkamme lippukunnan pestijärjestelmän kehittämistä, että jokaiselle partiosta kiinnostuneelle löytyy oman kokoinen tehtävä ja mahdollisuus olla partion kautta mukana tärkeässä lapsi- ja nuorisotyössä. Johtajahuollon kehittäminen on edelleen yhtenä agendana lippukunnan toiminnassa mukana olevien vapaaehtoisten jaksamisen tukemiseksi.

“Kun on turva Jumalassa, turvassa on paremmassa kuin on tähti taivahalla, lintu emon siiven alla.” (virsi 397)