Lippukunnan talviretki 13.3.2022

posted in: Ajankohtaista | 0

Lippukunnan talviyöretkeä jouduttiin siirtämään monien koronatartuntojen vuoksi, ja se muuttui lopulta päiväretkeksi, mutta mikäs siinä, kun saimme 13.3.2022 viettää mukavalla joukolla upeaa retkipäivää aurinkoisessa säässä! Kevät on selvästi jo ihan nurkan takana. Retki toteutettiin Lapualla, Kontolanmäellä, ja vahvuus oli 21 lasta ja aikuista.

 

Päivän teemoina oli iglun rakentaminen, panda-kädentaito ja esteradan rakentaminen sekä siinä kisailu. Iglun palikoita varten oli etukäteen väsätty hienot muotit, mutta lumen koostumus ei ollut tällä hetkellä kovin otollista rakennuspuuhiin. Ensi talveksi jäi kytemään kunnon kokoisen iglun tekeminen ja siinä yöpyminen. Kädentaitona saimme tehdä panda-aiheisen seinäkoukun, ja tehtävän parissa nähtiinkin runsaasti onnistumisen iloa!  Samoin esteradalla, jonka rakentamiseen osallistuttiin koko porukalla sudenpentujen liikunta-jäljen tehtävän toteuttamiseksi. Aikaennätysten tekemisestä tällä radalla ei sitten meinannut tulla loppua lainkaan. Niin hauskaa se oli! 

 

Retkellä tietysti aina syödään hyvin ja se toteutui tänäänkin mainiosti! Tuomo-lippukunnanjohtaja oli kokannut lounaaksi jauhalihakeittoa ja Riikka jälkkäriksi herkullista marjapiirakkaa. Katja taikoi pöytään vielä tikkupullataikinan, mikä teki hyvin kauppansa viimeistä hippua myöten!

 

Olihan meillä toki retkellä juhlan aihettakin, kun Riikka antoi partiolupauksen ja sai oman verso-huivin kaulaansa. Tervetuloa virallisesti meidän partiolaisten joukkoon! Riikka pohdiskeli retken aloituksessa ensimmäistä partioihannetta, joka on ”kunnioittaa toista ihmistä”. Hän oli kokenut, että näin meidän lippukunnassa monin tavoin toimitaan ja jatkossa hänkin haluaa olla viemässä samaa eteenpäin. On tärkeää opetella toimimaan yhdessä toinen toistemme hyväksi! 

 

Yhteisestä talvipäivästämme jäi retkireppuun iloinen ja kiitollinen mieli! Ja toivottavasti sydämiimme jäi soimaan myös evääksi jaettu ”korvamato” eli virren 397 ensimmäinen säkeistö:

 

Kun on turva Jumalassa,

turvassa on paremmassa

kuin on tähti taivahalla,

lintu emon siiven alla.

 

Partioterveisin Terhi