Toimintakertomus 2022

posted in: Ajankohtaista | 0

SARKA-VERSOT RY / TOIMINTAKERTOMUS 2022

Vuosi 2022 oli Sarka-Versojen 30-vuotisjuhlavuosi! Tammikuu alkoi vielä varovaisesti koronarajoitukset huomioiden, mutta helmikuun alussa päästiin lopulta käynnistämään ryhmien partiotoiminta varsin perinteiseen tapaan. Mahdollisuus kokoontua yhteen ja toteuttaa monipuolista peruspartiointia sytytti vuoden aikana partiointoa monien konkareiden kohdalla uudelleen ja liekki on saanut syttyä myös uusiin, eri ikäisiin partiolaisiin. Olemme saaneet lippukuntaamme lisää sudenpentuja, tarpojia ja tuikitarpeellisia partioaikuisia. Pyrimme aktiivisesti toteuttamaan omanlaistamme perhepartiointia kutsumalla ryhmien retkille ja lippukunnan tapahtumiin mukaan lasten perheitä. Monia vanhempia on lähtenyt mukaan partiotoimintaa mahdollistamaan.

Partioryhmien kokoontumiset ovat toteutuneet säännöllisesti vähintään joka toinen viikko Konferenssikeskus Valkeassa sijaitsevalla partiokololla, Kontolanmäellä Lapuan Ruhassa, Peräseinäjoen Ranchilla tai luontoretkillä Seinäjoen monipuolisilla retkeilyreiteillä. Vuoden aikana järjestettiin lippukunnan perinteisistä tapahtumista kevätkauden päätös Valkean pihamaalla, syyskauden avausretki Kontolanmäellä sekä puurojuhla Vapaakirkolla. Nämä kokosivat yhteen mukavan joukon partiolaisia perheineen. Syksyn uusien tulokkaiden ja ikäryhmästä seuraavaan siirtyneiden partiolaisten lupauksenanto toteutettiin Tuuma-leirillä sekä puurojuhlan yhteydessä. Seinäjoen lippukuntien yhteisen itsenäisyyspäivän kynttiläkulkueen järjestelyvastuu oli tänä vuonna Sarka-Versoilla ja mukana oli lippukunnastamme noin 30 henkilöä.

Versojen Bon Voyage -Hiljaiset Päivät järjestettiin huhtikuussa Jyväskylässä, ja Sarka-Versoista startattiin sinne hienolla 25 osallistujan joukolla. Tapahtuma oli innostava kaiken ikäisille ja sieltä saimme kipinän ottaa vastuullemme kevään 2023 Hiljaiset Päivät Seinäjoelle. Tapahtuman vastuuryhmän kokoaminen aloitettiin syksyn aikana ja joulukuussa oli ensimmäinen ideointipalaveri.

Syyskauden alkaessa tartuimme tuumasta toimeen ja järjestimme lippukunnan juhlavuoden kunniaksi lippukunnan perheiden leirin Hirvijärven leiritalon maastossa, Lapualla. T.U.U.M.A.-leirillä seikkailtiin Aku-sarjakuvasta tuttujen hahmojen seurassa. Suurin osa leirin väestä yöpyi Ankkalinnan telttakylässä kamiinoilla lämmitettävissä puolijoukkueteltoissa, mutta osa myös omissa pienemmissä retkiteltoissa, ja joukon pienimmät vanhempiensa kanssa asuntoautoissa tai -vaunuissa. Saimme viettää yhdessä upean viikonlopun, joka sisälsi perinteistä partio-ohjelmaa kädentaitoineen ja iltanuotioineen, mutta myös monille ihan uutena elämyksenä vesipallojuoksua. Kaiken kaikkiaan lippukuntaleirillä oli lämmin ja turvallinen yhdessäolon ja yhdessä tekemisen tunnelma.

Sarka-Versoista osallistuttiin erilaisilla kokoonpanoilla myös versovaellukselle Evolla toukokuussa ja Jyväskylän Versojen Unelmapaja-leirille heinäkuussa. Finnjamboree Kajolle osallistui yksi aktiivinen samoaja ja yksi vaeltajistamme toimi edelleen kouluttajana Pohjanmaan Partiolaisten ensiapujaostossa sekä oli Talvileiri Hile22:lla turvallisuuspäällikkönä.

Lippukunnan varainhankintaa toteutettiin monipuolisesti järjestämällä kahvituksia, myyjäisiä ja arpajaisia taustayhteisön tilaisuuksien yhteydessä. Yhteistyö taustayhteisön kanssa oli tiivistä ja olimme mukana myös Blockfest-korttelijuhlassa, jossa partiolaisten myyntipisteeltä sai ostaa monenlaista suolaista ja makeaa. Suomen partiolaisten adventtikalentereita myytiin ennätysmäärä. Syksyn kiitosaiheemme oli saamamme säännölliset kuukausilahjoitukset, jotka vapauttivat johtajiston voimavaroja varainhankinnasta partion perustehtävään eli tärkeään lapsi- ja nuorisotyöhön.

Kaiken kaikkiaan partiovuosi 2022 oli monien uusien alkujen aikaa: Sudenpentulauma kasvoi, saimme uusia johtajia ja uuden tarpojavartion, aloitettiin uusia toimintamuotoja ja uuden retkipaikankin rakentuminen on pikkuhiljaa alkamassa, ja sinne hankittiin jo kaasujääkaappi. Kaiken kaikkiaan vuosi oli täynnä positiivista tekemisen meininkiä, mitä jo kovasti kaivattiinkin. Päällimmäisenä mieleen jäi monipuolinen ja antoisa partiovuosi sekä kiitollisuus Jumalan huolenpidosta.