Avaimia etsimässä Vihjeellä!

posted in: Ajankohtaista | 0

Versoleiri Vihje23

Perinteinen versojen yhteinen partioleiri järjestettiin heinä-elokuun 2023 vaihteessa Etelä-Karjalan Partiolaiset ry:n leirialueella Hepohiekassa. Paikka on Saimaan rannalla Taipalsaaren kunnan Kyläniemessä.

Leiri alkoi rakennusleirillä 24.7. ja ikäkaudet seikkailijasta ylöspäin saapuivat leirille 28.7. Sudenpennut ja perhepartiolaiset olivat mukana 1.-5.8. Varsinaisen leirin päätteeksi tarvittiin tietysti vielä päivän purkuleiri, joten osa pestiläisistä majaili siellä Saimaan kauniissa miljöössä jopa kaksi viikkoa! Leirin johtajina toimivat partiokonkari Ari Kastepohja Jyväskylän Versoista sekä partiojohtaja Iina Viljanmaa meiltä Sarka-Versoista! Lippukuntamme panos näkyi myös leirisairaalassa sekä leirin kioskilla, joka oli auki aina lounaan ja päivällisen jälkeen. Mm. pehmistä myytiin leirin aikana tosi paljon!

Leiri oli jaettu neljään alaleiriin: sininen Tyrsky, punainen Lieska, vihreä Vyöry ja keltainen Puhuri. Me seinäjokiset olimme tamperelaisten ja kauhavalaisten kanssa Vyöryssä. Jokainen alaleiri rakensi omaa leiriään, esim. meille Vyöryyn rakennettiin vyörymäinen portti eli konkreettinen ”maanvyöry” leirimaskottiemme sisiliskojen kera. Suuri osa leiripäivien ruuista valmistettiin ruokavartioittain omassa alaleirissä versojen leirikeittiökalustoilla. Varsinaisen menun ohella meidän leirissä kokkailtiin monenlaista gourmee-evästä kuten mustikkapiirakkaa ja lasten itse poimimista kantarelleista herkkua leivän päälle! Taitavia partiolaisia oli matkassa mukana ja uusia taitojakin opittiin toisiltamme mennen tullen!

Leirin ajalle oli ennustettu rankkoja vesisateita, mutta ainoastaan tulopäivänä satoi reilusti. Muutoin sää oli todella upean kesäinen ja jokaiseen päivään kuului myös uintia Saimaan kuohuissa, mikä oli tietysti mahtavan puhdistavaa ja virkistävää! Raamattuhetket oli suunniteltu hyvin konkreettisiksi, mistä esimerkkinä aihe ”Opetuslapset myrskyssä”, missä leiriläiset kapusivat uikkareissaan veneisiin ja leiripapit keinuttivat veneen upoksiin.. ihan rantavedessä tosin, mutta konkreettinen myrskykokemus Saimaan aallokossa jäi varmasti osallistujille mieleen!

Vihjeen ohjelman järjestelyistä vastasi kukin alaleiri vuorollaan. Puhurin ohjelmassa päästiin tavoittelemaan taivasta lentokoneen rakentamisella, puihin kiipeämällä ja liito-oravien pituusliitokilpailulla. 🦭 Norppa Games toi koko leiriväen rannalle kisailemaan Tyrskyn ideoimissa lajeissa, kuten veden kuljettamisessa, vesi-ilmapalloammunnassa ja vesiviestissä. Tasaväkisen taiston voittajaksi kruunattiin kisaisäntä Tyrsky. 🔵🟡🟣🟢🔴 Lieskan ohjelmaan kuului mm. metsäpalon sammuttaminen, mikä käytännössä tarkoitti ”elävien ihmislieskojen” heittelyä märillä pesusienillä. 😊 Vyöryn päivänä oltiin mm. luontoteeman ja lähetystyön äärellä, sekä pelattiin Vihjeen saksalaisten vieraiden ideoimaa postitoimistopeliä pitkin Hepohiekan metsiä.

🪐🚀Leirin haikilla päästiin seikkailulle aurinkokuntaamme planeetalta toiselle hyppien ja avaruusromua keräten. Avaruusseikkailu aloitettiin rakentamalla toimivia raketteja, joilla versonautit nousivat Saimaan rannalta yläilmoihin. Planeetoilla ratkottiin erilaisia pulmia ja tutustuttiin klassikko- ja uutuusaiheisiin tähtikuvioista avaruusruokaan. Tehtävien suoritusajan kukin vartio sai määritellä itse oman happisäiliön sisällön mukaan. Illan huipensi valtaisa verikuu, joka kohosi Saimaan ylle.

Leirin ohjelmien taustalla oli tarina Nestori Miikkulainen kadonneista aarrearkun avaimista. Yhdessä toimien kaikki avaimet lopulta löydettiin ja arkun salaisuus paljastui viimeisen illan yhteisellä iltanuotiolla.

Takana on reilu viikko ikimuistoisia partiohetkiä, minkä jälkeen on taas hyvä rakentaa paikallista partiotoimintaa Sarka-Versoissa! Lämpimästi tervetuloa mukaan myös uudet partiolaiset ja perheet!

Katso Vihjeen leirikuvia klikkaamalla tästä.

(Osa teksteistä on kopioitu Versojen Facebook-sivulta, josta voi käydä lukemassa lisää Vihjeen muisteloita!)