Toimintasuunnitelma 2024

posted in: Ajankohtaista | 0

SARKA-VERSOT RY / TOIMINTASUUNNITELMA 2024

Vuoden 2024 erityisteemana Sarka-Versoissa on ”Rakennetaan yhdessä”. Käytännössä tämä on työkalujen käytön opettelua, erilaisia kädentaitoja ja leirirakentamista, sekä laajemmin asenteena toimeen tarttumista. Pyrimme kaiken ikäisten partiolaisten kanssa osallistumaan omien retkien valmisteluihin sekä retkipaikan rakentamis- ja huoltotöihin. Toimintaryhmät kokoontuvat säännöllisesti vähintään kahden viikon välein ja kaikkien ryhmien kokoontumisiin kuuluu luonnossa liikkumista sekä yöretket kaksi kertaa vuodessa.

Lippukuntamme perinteiden mukaisesti kutsumme partioperheitä kevätkauden päätökseen, syyskauden avaukseen ja puurojuhlaan. Lisäksi perhepartio onnistuu kaikille halukkaille vähintään talvilomaviikon puuhaillassa ja perhekirkoissa, joita olemme järjestämässä yhdessä taustayhteisömme Seinäjoen Vapaaseurakunnan kanssa. Versopartiolaiset ovat mukana palvelemassa myös Vapaakirkon kesäjuhlilla, jotka järjestetään kesäkuussa Seinäjoki Areenalla. Yhteistyötä tehdään tuttuun tapaan myös Seinäjoen muiden partiolippukuntien kanssa partiomessun sekä perinteisen itsenäisyyspäivän kynttiläkulkueen merkeissä. Lisäksi meitä on kutsuttu Riistanhoitoyhdistyksen taholta mukaan metsäteemaiseen tapahtumaan Seinäjoen Lakeuden puistoon kesäkuussa.

Versopartiolaisten valtakunnallinen tapahtuma eli Hiljaiset Päivät järjestetään tänä vuonna Game on -peliteemalla Kiljavalla huhtikuussa. Tänne Sarka-Versojen seikkailijoita ja sitä vanhempia partiolaisia kannustetaan osallistumaan isolla joukolla. Versot järjestävät myös kaksi eri pituista vaellusta, joihin halukkaat voivat lähteä mukaan touko-kesäkuussa. Koska nämä reissut ovat pitkän matkan takana, pyrimme järjestämään joko oman vaelluksen lähiseudun luontokohteessa tai viikonloppuleirin lippukunnan perheille, että mahdollisimman moni pääsee kokemaan hienoja leirielämyksiä ja usein oppimaan samalla itsestään jotain uutta. Telttaleirin makuun pääsee myös taustayhteisön lastenleirillä heinäkuussa.

Lippukuntamme tukee taloudellisesti ja kannustaa Sarka-Versoja osallistumaan aktiivisesti Versojen, Pohjanmaan Partiolaisten ja Suomen Partiolaisten järjestämiin tapahtumiin ja -kursseille.  Pyrimme pitämään osallistumismaksujen omavastuut kohtuullisina, ettei hinta olisi kenellekään este osallistumiselle. Tämän vuoksi toteutamme lippukunnassa aktiivista varainhankintaa mm. myyjäisten, arpajaisten ja adventtikalenterimyynnin avulla, ja toivomme partiolaisten perheiden osallistuvan näihin talkoisiin omalla panoksellaan. Olemme kiitollisia jokaisesta lahjoituksesta, jonka saamme partiotyön tukemiseksi.

Vuoden aikana jatkamme lippukunnan pestijärjestelmän kehittämistä, että jokaiselle partiosta kiinnostuneelle löytyy oman kokoinen tehtävä ja mahdollisuus olla partion kautta mukana tärkeässä lapsi- ja nuorisotyössä. Johtajahuolto ja vapaaehtoisten toimijoiden kiittäminen kaipaa lippukunnassa kehittämistä, kuten myös samoaja- ja vaeltajaikäisten partio-ohjelman mukainen innostava ikäkausitoiminta. Muun muassa näihin haetaan tekijöitä ja muitakin pestejä pilkotaan sen mukaan, miten intoa ja tekijöitä löytyy. Yhdessä saamme paljon aikaan.