Vanha reissaaja -kisatunnelmia

posted in: Ajankohtaista | 0

18.5.2024 Sarka-Versoista osallistui Pöllö-vartio -seikkailijajoukkue Vaasassa järjestettyihin sudenpentu- ja seikkailijakilpailuihin. Tällä kertaa taitoja testattiin Lappi-teeman mukaisesti yhdeksällä eri rastilla. Kilpareitti kulki niin esikaupunkiympäristössä kuin rannallakin ja sää oli kesäinen: lämmintä auringonpaistetta ja raikasta merituulta.

Viisihenkinen joukkueemme kilpaili reilussa ja kannustavassa hengessä läpi koko kilpailun. Maukkaita kalanmuotoisia ohrarieskoja paistettiin trangialla, solmutaitoja osoitettiin verkkoa tehden ja eläin- ja kasvilajeja tunnistettiin. Seikkailijoiden mieleen hauskimpana jäi rasti, jossa puupalikoita ammuttiin vesipyssyllä kumoon. Joukkueellamme ei siinä kestänyt kuin vain 24 sekuntia!

Kädentaitoja näytettiin poroa rakentaessa, kun joukkue pääsi sahaamaan ja poraamaan ynnä muuten rakentamaan luonnonmateriaalista poron tehtäväkäskyn mukaisesti. Muut rastit testasivat joukkueen taitoja mm. joukkuekaverin neuvomisessa näköesteen takaa, ilmansuuntien tietämisessä ja ympäristön havainnoinnissa.

Kotimatkan alkaessa kuulimme joukkueemme sijoittuneen seikkailijasarjassa sijalle 16/32, ja yhä reippaina lähdimme kohti kotia monia uusia kokemuksia ja etenkin hauskoja yhteisiä hetkiä rikkaampina! Kisapäivään tyytyväisiä olivat niin ennenkin kisailleet, ensikertalaiset kuin saattajatkin. Hyvä pöllöt!

 

Vanhan reissaajan matkassa olivat Pöllöistä mukana Aada, Ella, Fanni, Iina ja Vilja, sekä aikuiset Riikka ja Maija.