5.10.2017 Palvelutempaus Nurmossa. Mukana Sarka-Versojen tarpojia, samoajia ja aikuisia. Ilta päättyi talon emännän herkullisiin tarjoiluihin sekä yhteiseen iltalauluun: ”Tule kanssani, Herra Jeesus. Tule, siunaa, päivän työ. Tule illoin ja aamuin varhain, tule vielä kun joutuu yö. Tule vielä kun joutuu yö.”

                                          


23.9.2017 Talkoot leiripaikallamme Houskulla! Ohjelmassa mm.kodan katon korjausta ja leiriportin tekoa.

                                        

Lippukunnanjohtaja Locci toivottaa ”Onnellista uutta partiosyksyä kaikille Houskulla talkoissa olleille ja kaikille muillekin lippukuntamme isoille ja pienille! Housku on käytössänne päivin ja öin!”


21.9.2017 Tarpojien palvelutempaus Kivipuron palvelukodilla. Ohjelmassa mm.syysistutuksien tekoa ja haravointia.

                       


9.-10.9.2017 Versojen partiotaitokilpailut Espoossa, Nuuksion kansallispuistossa. Kivaa oli sateesta ja märistä varusteista huolimatta.. Jyväskylän Versojen ja Sarka-Versojen yhteiselle Koirat 1 -kisavartiolle tuli voitto samoajien sarjassa!

  


6.9.2017 Uusi pastori Ari Urhonen mukana johtajaneuvoston kokouksessa. Lippukunnanjohtaja Locci luovuttaa Arille lippukunnan tervetuliaslahjan!

 


5.9.2017 Sudenpentujen ensimmäinen koloilta!

    


31.8.2017 Uuden sudenpentulauman suunnittelupalaveri kololla

 


31.8.2017 Poikalauma Tulikärpäset melontamerkkia suorittamassa!

                                               


31.8.2017 Ilvekset iltaretkellä Markon ja Heikin kanssa! Ohjelmassa mm.köyhiä ritareita nuotiolla!

 


25.-27.8.2017 Versojen ROK- eli ryhmänohjaajakurssi Kiponniemessä. Mukana 6 hengen urhea joukko Sarka-Versojen tarpojia ja samoajia! Yhteensä paikalla oli 24 kurssilaista ykkös- ja kakkosviikonlopulla yhtaikaa. Lisäksi oli henkilökuntaa 13 henkilöä. Taivaan Isä antoi hyvät ilmat, lauantaina ajoittain sateli, mutta se ei menoa haitannut.

               


23.8.2017 Sarka-Versojen syyskauden avausretki Ruissaaressa. Rennon yhdessäolon lomassa illan ohjelmassa johtajien ja ryhmien esittely, lätynpaistoa, partiomaisia toimintapisteitä sekä iltahartaus.

                                                                                                                                                        


19.8.2017 Käpälikön luontopäivä: Pop up -partioleiri Käpä-17. Ohjelmassa partioinfopiste partiovisan kera, telttakylä riippumattoineen, telttasauna uimareiden käytössä, leirimerkin tekeminen kädentaitoteltalla sekä tikkupullien paistamista nuotiolla. Hyvin sujui yhteistyö 3 lippukunnan kesken ja vierailijoitakin riitti! Mm. tikkupullia paistettiin päivän aikana pitkälti yli 300 kpl !!!

                           

Käpälikön luontopäivien muuta ohjelmaa (kuvaajana pääasiassa Juha Järvi): Tapahtuman maskotti Hessu Kissala, melontaa, nokipannukahvia ja makkaraa, loimulohimaistajaiset, kalankäsittelyä ja kalaruokaohjeita, kirjaston nukketeatteriesitys ja satutunteja satuladossa, ongintaa, temppurata, rapuja ja ötökkäretkiä. Monipuolinen oli ohjelma ja järjestäjäjoukko! Laskelmien mukaan luontopäivässä oli mukana pitkälti yli 1000 osallistujaa.

                                   


18.-19.8.2017 Kettujen ja Nyckeleiden syyskauden avausyöretki Kyrkösjärven rannassa. Saimme myös vierailijoita ja yöpyjiä oli muistakin lippukunnista!

                                      


18.8.2017 Pop up -partioleiri Käpä-17 nousee Käpälikköön Seinäjoen 3 partiolippukunnan toimesta: Yhteistyössä Sarka-Versot, Tasangon Talvikit ja Lakeuden Eräpartio

                       


9.-11.6.2017 Sarka-Versojen Miilu -17 -lippukuntaleiri Lauhanvuoren kansallispuistossa. Leiristä jäi taskuun paljon hyviä muistoja!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                


28.5.2017 Partiolaisten kahvitus ja arpajaiset Seinäjoen Vapaaseurakunnan kokouksessa

         


25.5.2017 Ilvesten kevätkausi huipentui Pajuluoman koululla nikkaroiden, herkutellen ja temppuillen. Taisipa olla mukavaa! 🙂

               


17.5.2017 Sarka-Versojen 25-vuotisjuhlat Isosaaressa. Kiitos kaikille tekijöille ja osallistujille! Saimme jälleen todeta, että partio on kyllä tosi monipuolinen harrastus ja elämäntapa!

                                                                                                      


16. ja 17.5.2017 Juhlavalmisteluja Isosaaressa

                      


9.5.2017 Jänikset taiteilemassa partiokololla

    


4.5.2017 Iltarastit Katajalaaksossa, mukana samoajia ja reipas tarpoja 🙂

            


27.4.2017 Sepeli-seikkailijapeli ja sudenpentujen taitorata. Illan päätteeksi yhteistä iltapalaa vanhempien kanssa.

                                                                         

 


25.4.2017 Partio-aiheista ohjelmaa Seinäjoen Seurakunnan hopeatiistaissa

            


22.-23.4.2017 Samoaja-vartiomme Nyckelit yöretkellä Houskun kodalla. Ohjelmassa mm.donitsi-lautan valmistaminen risuista ja pressusta, puron valloitus donitsin avulla sekä synttärijuhlintaa.

                                                        


20.4.2017 Sarka-Versoja mukana Tasangon Talvikkien Yrjönpäiväjuhlassa Simunan vanhainkodin pihassa. Kurjahko sadesääkään ei estänyt kokoontumista. (Lopussa kuva ja juttu Ilkka-lehden nettisivuilta.)

             


17.4.2017 Iltarasteilla Halliskalla

        


17.4.2017 Houskulla omia ja vieraiden jälkiä 🙂

   


12.4.2017 Ilveksillä ohjelmassa puukon terotusta Heikin opissa sekä vuolemista

     


11.4.2017 Miilu-17 lippukuntaleirin suunnittelupalaveri partiokololla

      


10.4.2017 Suunnistushaaste on avattu vesisateessa ja Sarka-Versojen neonvihreä vihko löytyy nyt rastikärrystä! Muistakaahan kuitata nimi vihkoon rasteilla käydessänne!

    


30.3.2017 Tulikärpästen iltaretki Kyrkösjärven maastooon. Oli muuten hieno keli ja leppoisa retki! Tarpomisen ja eväiden lomassa keskustelua heikoista jäistä ja jokamiehen oikeuksista.

 

                    


30.3.2017 Ilvekset partiokololla kädentaitojen parissa. Tässä syntyy Ilvesten persoonallinen viiri kolvaamalla.

      


24.-25.3.2017 Tulikärpästen ja kipinävuoroihin avuksi tulleiden samoaja-Nyckeleiden yöretki puolijoukkueteltassa. Meitä telttayöpyjiä oli yhteensä 17 henkilöä! Sudenpentujen kanssa pelattiin illalla kirkonrottaa ja futista sekä paistettiin iltapalaksi muurinpohjalettuja ja makkaraa. Yöllä jokainen valvoi kaverin kanssa kipinävuorossa ja nukkui lopun yötä suhteellisen makeasti ja hyvillä mielin. Porukasta löytyi myös innokas kaurapuuron keittäjä ja homma hoitui kätevästi trangialla. Aamupala nautiskeltiin raikkaassa kevättalven säässä ennen kotiinlähtöä. Olipas onnistunut retki! 🙂 Viimeisenä vielä kuvaa retken jälkimainingeista, kun teltta purettiin myrskytuulella ja ripustettiin omenapuuhun kuivumaan. Maavaatteena toiminut pressu myös putsattu ja tuulessa kuivumassa!

                                                                    


23.3.2017 Kettu-vartion iltaretki Joupiskalle. Ensin koeteltiin kuntoa ja voimia sotilasesteradalla ja sen jälkeen paisteltiin nuotiopatonkeja sekä makkaraa lepakkolaavulla. Matkalla olisi saanut olla melkein luistimet jalassa. 🙂 Hyvät naurut saatiin, kun eräs vartion nimeltä mainitsematon jäsen ihmetteli, miksi on niin liukasta, vaikka on piikit kengänpohjissa.. Pian huomattiin, että piikit olikin asennettu kengänpohjaan päin eikä maata päin! 🙂

             


17.-19.3.2017 vietettiin Valtakunnallisia Versopäiviä Tampereella, Teopoliksessa. Sarka-Versoista mukana 18 henkilöä! Lue juttu Versopäivien reissusta tästä linkistä.

                  

Lauantaipäivän ohjelmassa oli seikkailijoiden ja tarpojien maastokisa. Sarka-Versoista osallistui seikkailijoiden kisaan tiimi nimeltä JÄLVIKSET ja tarpojien sarjaan KETTU I ja KETTU II. Samoajaikäiset toimivat kisassa rastien toimihenkilöinä.

                                                                          

Suomalaisen turistin vartio, pukeutumiskisarastin kuvat:

 

Lauantain iltaohjelma, jonka suunnittelusta ja toteutuksesta vastasivat meidän omat samoajat yhdessä Jyväskylän Versojen samoajien kanssa.

                                                    

Sunnuntain ohjelmaa ennen kotiin lähtöä:

                    


16.3.2017 Tulikärpästen tutustumiskäynti Törnävän luontomuseolla. Opas meidän mukana esittelemässä sekä sisällä että ulkona.

         


12.3.2017 Ilvesten pilkkiretki Kyrkkärille. Mukana myös uusia tutustujia ja pari vierailevaa Tulikärpästä. Upea keli ja hieno reissu kaikin puolin!

                              


9.3.2017 Samoajat iltaretkellä Halliskalla, ohjelmassa mm. nuotiopatonkien paistamista

   


9.3.2017 Tarpojat eli Kettu-vartio partiokololla valmistautumassa Versopäiville

             


22.2.2017 Kansainvälinen partiolaisten muistelemispäivä sekä Lakeuden Eräpartion 10v. synttärit Soukanjoen toimintakeskuksessa.

”Paljon onnea vaan
Sarka-Versot toivottaa
Lakeuden Eräpartiolle.
Paljon onnea vaan!”

         


19.2.2017 Seinäjoen partiolaisten yhteinen Partiomessu Lakeuden Ristissä

                             


17.-19.2.2017 Samoajien Hiillos-leiri Ähtärissä. Mukana Sarka-Versojen Nyckelit ja Jyväskylän Versojen Koira-vartio sekä 3 aikuista.

                                                                                                                 


Sarka-Versot mukana yhteisvastuukeräyksessä helmikuussa 2017

                                          


8.2.2017 Kettu-vartion huivisoljet

    


8.2.2017 Sarka-Versojen vuosikokous ja johtajaneuvosto

               


2.2.2017 Tulikärpäset retkiluistelemassa Kalajärvellä

  


1.2.2017 Ilvekset nikkaroimassa naskaleita partiokololla

  


26.1.2017 Kettu-vartio retkeilee Heikin johdolla Sauralaksonmäen ja Honkakylän laavulla

         


22.1.2017 Sarka-Versojen partiokirkko ja lupauksenanto

                                                                               


8.1.2017 Jänikset johtajineen partiokololla