SARKA-VERSOJEN TOIMINTARYHMÄT

Sarka-Versojen partiotoiminta käynnistyi tauon jälkeen uudelleen syksyllä 2015 kahden ikäryhmän voimin. Syksyllä 2016 ryhmiä aloitti jo viisi. Kevätkaudella 2024 partiotoimintaa on tällä hetkellä tarjolla näissä ikäryhmissä: sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat. Samoaja- ja vaeltajaikäiset nuoret toimivat toimivat lippukunnan johtajatehtävissä. Ottakaahan rohkeasti yhteyttä, jos versopartio kiinnostaa! Toimintaan voi tulla tutustumaan kaikkiin lippukunnan yhteisiin tapahtumiin sekä erikseen sovitusti myös ryhmien retkille tai koloiltoihin. Lippukunnan sähköpostiosoite on partio(at)sarkaversot.fi.


TOIMINTARYHMIEN KUVAUSTA

SUDENPENNUT 7–9v

7–9-vuotiaiden sudenpentulaumojen toimintaa värittävät leikit, seikkailut ja tarinat. Säännöllisissä kokoontumisissaan sudenpennut oppivat asioita, joita ei tietokonepelejä ahmimalla omaksuta. Sudenpennut osallistuvat retkille, leireille ja partiotaitokilpailuihin.


SEIKKAILIJAT 10–12V

10–12-vuotiaiden partiolaisten seikkailijajoukkueet opettelevat partion perustaitoja ja retkeilevät paljon. Seikkailijoiden ohjelmaan kuuluu taitomerkkejä ja partiotaitokisoihin osallistumista. Seikkailija taivaltaa tutkimusmatkailijan lailla: tutuiksi tulevat retkikeittimet, ensiapu, rakentelu ja ne perinteiset solmutkin.


TARPOJAT 12–15v

12–15-vuotiaiden tarpojavartioiden ohjelmassa korostuu yhdessä toimiminen ja kavereiden kanssa koetut elämykset. Tarpojat liikkuvat ketterästi haastavissakin maastoissa. Tarpojaohjelma koostuu neljästä puolen vuoden jaksosta eli tarposta. Tarppojen teemat ovat leiri, luovuus, selviytyminen ja yhteiskunta. Jokaisen tarpon päätöstapahtumaa kutsutaan majakaksi.


SAMOAJAT 15–17v

Samoajat liikkuvat ympäristöstään kiinnostuneina, tunnustellen eri maisemia ja maastoja. Vartio toimii vertaisryhmänä aikuisen samoajaluotsin tuella.


VAELTAJAT 18–22v

Vaeltajat etenevät suunnitellusti, pitkäjänteisesti ja avoimin mielin toivomaansa päämäärään partiomenetelmän avulla.

-Sarka-Versoissa ei tällä hetkellä toimi vaeltajaryhmää, mutta tämän ikäiset voivat olla mukana lippukunnan yhteisissä tapahtumissa ja toimia halutessaan nuorempien partiolaisten ryhmänjohtajina. Ota yhteyttä!


AIKUINEN yli 22v

Aikuinen partiossa tarkoittaa yli 22-vuotiasta. Aikuisen tehtävänä on mahdollistaa lasten ja nuorten partiotoiminta. Ennen kaikkea aikuinen on kasvattaja. Hän sitoutuu partion arvoihin ja johtaa esimerkillään, hän toimii mallina ja samaistumiskohteena. Aikuinen voi toimia partiolippukunnassa monissa eri tehtävissä.

Partiolla on paljon annettavaa niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin! Partiossa jokainen kokee elämyksiä, oppii ja kasvaa.