• Samoajavartio, Nyckelit, koostuu pääsääntöisesti 15-17-vuotiaista nuorista (tytöistä ja pojista). Mukana myös vaeltajaikäinen.
 • Tämä partiolaisten ryhmä toimii ja retkeileekin jo aikalailla omatoimisesti. Vertaisjohtajana ja toiminnan koordinaattorina toimii partiolaisten ryhmänohjaajakurssin suorittanut Ella Jouppila, mutta vastuu ryhmän toiminnan suunnittelusta ja toteutuksesta on yhteisesti kaikilla samoajilla. Aikuinen luotsi (Terhi Jouppila) on ryhmän tukena tarvittaessa.
 • Nyckeleiden kokoontumisaika siirtyy 1/2018 alkaen parillisten viikkojen keskiviikkoihin (todennäköisesti aika tulee olemaan klo 17-19). Tarkempi aika, kokoontumisen pituus ja paikka saattavat vaihdella, kun vartio pyrkii retkeilemään paljon ja mm. iltarastikaudella suunnistetaan ahkerasti.
 • Tavoitteena on, että Nyckelit osallistuvat myös partiotaitokilpailuihin, sekä valtakunnallisiin partiotapahtumiin ja -kursseille, joita järjestävät Versot, Pohjanmaan Partiolaiset ja Suomen Partiolaiset.
 • Samoajat suorittavat kaiken partiotoiminnan ohessa Sarka-Versojen omaa pitkäkestoista ryhmänohjaajakurssia (ROK-kurssi), joka kantaa nimeä ”Samoajan tie johtajuuteen”. Osa ryhmästä on jo suorittanut Versojen ROK-kurssin Kiponniemessä.
 • Samoajavartion historiikki: Osa nykyisistä samoajista oli mukana syksyllä 2015 perustetusta tarpojavartiossa, nimeltään Ketut. Vanhimmat tarpojat siirtyivät syksystä 2016 alkaen Samoajiin, ja tämä vartio otti nimekseen Sarka-Versojen perinteisen vaeltajanimen, Nyckelit. Toimintakautena 2016-2017 samoaja-vartiossa oli mukana 4 tyttöä ja 4 poikaa.
 • Tervetuloa mukaan tähän tyttöjen ja poikien yhteiseen vartioon, jossa ”heillä kaikilla on niin mukavaa..” Ottakaa reilusti yhteyttä osoitteeseen sarkaversot(at)gmail.com, jos löytyy samoajaikäisiä partiosta kiinnostuneita nuoria!
 • Sarka-Versoihin voi liittyä tässä osoitteessa: https://kuksa.partio.fi/kotisivut/jasenhakemus.aspx?id=999947
   
  ”Hyvää täs vaan yritetään – priimaa tuppaa tulemaan! Me ollaan SAR-KA-VER-SOT!”