• Samoajavartio, Nyckelit, koostuu pääsääntöisesti 15-17-vuotiaista nuorista (tytöistä ja pojista). Lippukunnan vaeltajaikäiset partiolaiset toimivat yhdessä samoajien kanssa.
 • Tämä partiolaisten ryhmä toimii ja retkeilee hyvin omatoimisesti. Vertaisjohtajana ja toiminnan koordinaattorina toimii partiolaisten ryhmänohjaajakurssin suorittanut Ella Jouppila, mutta vastuu ryhmän toiminnan suunnittelusta ja toteutuksesta on yhteisesti kaikilla samoajilla. Aikuinen luotsi (Terhi Jouppila) on ryhmän tukena tarvittaessa.
 • Nyckeleiden kokoontumisaika on 11.9. alkaen edelleen parittomien viikkojen keskiviikkoisin klo 17-19. Kokoontumisen pituus ja paikka saattavat vaihdella, kun vartio pyrkii retkeilemään paljon ja mm. iltarastikaudella  on tarkoitus suunnistaa ahkerasti.
 • Tavoitteena on, että Nyckelit osallistuvat myös partiotaitokilpailuihin, sekä valtakunnallisiin partiotapahtumiin ja -kursseille, joita järjestävät Versot, Pohjanmaan Partiolaiset ja Suomen Partiolaiset.
 • Samoajaohjelmaan kuuluu partiolaisten ryhmänohjaajakurssin suorittaminen (ROK-kurssi). Osa ryhmästä on jo käynyt Versojen järjestämän Ryhmänohjaajakurssin Kiponniemessä.
 • Samoajavartion historiikki: Osa nykyisistä samoajista oli mukana syksyllä 2015 perustetusta tarpojavartiossa, nimeltään Ketut. Vanhimmat tarpojat siirtyivät syksystä 2016 alkaen Samoajiin, ja tämä vartio otti nimekseen Sarka-Versojen perinteisen vaeltajanimen, Nyckelit. Toimintakausina 2016-2018 samoaja-vartiossa oli mukana 4 tyttöä ja 4 poikaa. Syksystä 2018 alkaen mukana on ollut enemmän tai vähemmän kymmenkunta nuorta.
 • Tervetuloa mukaan tähän tyttöjen ja poikien yhteiseen vartioon, jossa ”heillä kaikilla on niin mukavaa..” Ottakaa reilusti yhteyttä osoitteeseen partio(at)sarkaversot.fi, jos löytyy samoajaikäisiä (15-17v tai myös vaeltajaikäisiä 18-22v) partiosta kiinnostuneita nuoria!
 • Sarka-Versoihin voi liittyä tässä osoitteessa: https://kuksa.partio.fi/kotisivut/jasenhakemus.aspx?id=999947
   
  ”Hyvää täs vaan yritetään – priimaa tuppaa tulemaan! Me ollaan SAR-KA-VER-SOT!”