• ”Lumikot” ovat syksyllä 2021 siirtyneet tarpojista samoajiksi! Vartio koostuu 13-14-vuotiaista tytöistä ja mukaan mahtuu mainiosti uusiakin partiolaisia!
  • Vartiota luotsaavat Tampereelta käsin Iina Viljanmaa ja Ella Jouppila. Vartio kokoontuu joka keskiviikko eri tavoin: 2x kuukaudessa kokoontuminen Ellan ja Iinan johdolla, ja näistä toinen livenä ja toinen etänä. Lisäksi 1x kuukaudessa ryhmän oma kokoontumiset, joissa vastuut jaettu, sekä lisäksi samoajat toimivat apuvetäjinä pienempien ryhmissä.
  • Kokoontumispaikka on Sarka-Versojen partiokololla tai Seinäjoen lähiseudun retkikohteissa.
  • Ryhmän viestintä toimii johtajien ja vartion oman sekä tarvittaessa Lumikkojen vanhempien whatsapp-ryhmän kautta.
  • Vartion historiikki: Sarka-Versojen Tulikärpäset-lauma aloitti toimintansa syksyllä 2015, ja jakaantui syksyllä 2016 kolmeen osaan: Poikien ja tyttöjen omiin sudenpentulaumoihin sekä 10-12-vuotiaiden poikien seikkailijajoukkueeseen. Sudenpentutytöt päättivät ottaa nimekseen Jänikset, mikä on perinteinen ryhmän nimi Sarka-Versoissa jo vuosien takaa. Jänisten johtajana aloitti samoaja Iina Viljanmaa, ja apuvetäjänä toimi mm. samoaja Lassi Niemisen. Jänikset siirtyivät sudenpennuista seikkailijoihin tammikuussa 2017 ja seikkailijalupaus annettiin partiokirkossa 22.1.2017. Toimintavuoden 2017-2018 Jänisten johtajina toimivat Iina Viljanmaa ja Joona Mustikkamaa. Loppuvuodesta 2018 Iinan lähtiessä muualle työharjoitteluun, Sampon pestiin lähti Joonan kaveriksi Terhi Jouppila. Kesällä 2019 seikkailijatytöt siirtyivät tarpojiksi ja johtajina jatkoivat Ella Jouppila ja Joona Mustikkamaa. Syksyllä 2019 tytöt päättivät vartion uudeksi nimeksi ”Lumikot”. Koronakevään ja kesän 2020 jälkeen Lumikot jatkavat toimintaansa laajemman johtajiston kanssa, kun ringissä toimivat vuorollaan vaeltaja Ella Jouppila, samoajat Joona Mustikkamaa ja Aapo Viljanmaa, samoajat Annukka Jouppila ja Sara Lähdesmäki sekä lippukunnan aikuisia johtajia. Lauantain kokoontumispäivä todettiin haastavaksi.

”Hyvää täs vaan yritetään – priimaa tuppaa tulemaan. Me ollaan: SAR-KA-VER-SOT!”